Biz Kimiz?

Lotus Genç Alan Derneği 2014 Aralık ayında kuruldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” sergisiyle faaliyetlere başladı. Sur’daki çatışmalı süreç ve hendeklerin ardından göç eden ailelere gıda toplama- dağıtma organizasyonlarında yer aldı. Surlu çocukların okudukları okullarda eğitici ve eğlendirici atölyeler yaparak travmalardan biraz da olsa uzak kalmalarına yardımcı olundu. Lotus Genç Alan Derneği, toplumsal cinsiyet, ekolojik ve hak temelli çalışmalar yapmakta; farklı illerde yaşayan mültecilere ve yerel halka insani yardım ve çeşitli psiko-sosyal destekler sağlamaktadır. Bunları yaparken gönüllü ağından faydalanmaktadır. Lotus Genç Alan Derneği, tüm bunları gençlerle birlikte yapmayı hedeflemektedir, gençlerin enerjilerini kanalize edeceği alan olarak varlığını sürdürmektedir.
Dernek olarak kullanılan fiziksel mekanını ise haftanın 7 günü 10.00-17.00 saatleri arasında kapılarını tüm çocuklara ve gençlere açıp bilimsel deney, film, okuma ve oyun atölyeleri düzenlemektedir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!