LOTUS GENÇ ALAN DERNEĞİNİN ALMIŞ OLDUĞU EĞİTİMLER

ÇOCUK HAKLARI EĞTİMİ

Çocuk hakları eğitimi ve söz küçüğün oyunu kapsamında belirli yaşlardaki yetişkin gençlerimize çocuk kimdir gelişim dönemleri nelerdir ve çocuklarımızın hakları nelerdir başlıkları altında interaktif eğitim yöntemleri kullanarak bir eğitim gerçekleştirdik.

Böylece çocuklarla birebir temas kuran ve onlarla iç içe olan biz sivil toplum bileşenlerinin çocuk hakları konusundaki farkındalığımızı bir kez daha artırmış olduk.20 kişinin katılımıyla 07.11.2018’de gerçekleşen eğitim sonunda çocuk gruplarıyla çocuk hakları atölyesi düzenlendi.

POTANSİYEL GELİŞTİRME EĞİTİMİ

LOGAD bünyesi altında 3 yıldır hassas gruplarla çalışmalar yürütülmekte. 2 yıl sur savaş mağduru çocuklarla psiko-sosyal çalışma yürütüldü. Yine kadınlarla; kadın üreme sağlığı, anne-çocuk iletişimi, toplumsal cinsiyet eşitliği atölyeleri düzenlendi. Yaklaşık 4 aydır yerel ve mülteci çocuklarla sosyal uyum projesi yürütülmekte;  devam eden proje kapsamında yaklaşık 70 çocukla yürüttüğümüz futbol, sanat, müzik, resim ve fotoğrafçılık atölyeleri devam ediyor. Bu çalışmada 10-18 yaş grubu çocuklar ile gerçekleştiriliyor. 20 kolaylaştırıcı ile aktif olarak devam ettiğimiz sosyal uyum projesinin ikinci aşamasında varolan çocukların anneleri ile yine sosyal uyum programlı bir çalışma yürütülecek.

Yakın zamanda motivasyonu artırmak, devam eden ve benzer çalışmalarda yer alan/alacak olan gönüllülerin potansiyelini güçlendirmek, deneyim aktarımı  için AB ve Sivil Düşün desteğiyle; ulusal ajanstan gelen eğitmenlerle mülteciler, göçmen ve hakları, dünya çocuklarının durumu ve çocuk hakları, kitle iletişimi nedir ve nasıl uygulanır, durum analizi, ihtiyaç belirleme yöntemleri, durum analizi grup çalışması, saha çalışmalar yaklaşımlar, stratejiler, dernek etkinlikleri saha gezisi, strateji geliştirme yöntemleri, grup çalışması dernek stratejik planının geliştirmesi, vaka yönetimi konuları işlendi. Bu eğitim 12,13,14 ocak 2019 tarihinde Diyarbakır Ramada otelde gerçekleştirildi. Derneğimizin ( sosyolog, psikolog, çocuk gelişimi ve sosyal hizmet uzmanı) 25 gönüllüsü katılım sağladı.

Bu kapsamda sivil düşün desteğiyle 12/13/14.01.2019 da POTANSİYEL GELİŞTİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

RUHSAL TRAVMA EĞİTİMİ

Lotus Genc Alan Derneği olarak son 3 yıldır çatışma-savaş travması yaşayan kadın ve çocuklarla çalışmaktayız.  Derneğin tam zamanlı ve gönillü çalışanlarına yönelik travmayı tanıma ve trvamaya bağlı gelişen sorunların belirtilerine dikkat çekmek için 16.10.2018 ‘de RUHSAL TRAVMA adlı eğitimi gerçekleşti.

20 katılımcıyla gerçekleşen eğitim,  trvamatik olayların ruhsal etkileri, trvamaya yanıt, çocuklarda travma ve travmaya yanıt gibi başlıklarla verildi.  Travma sonrası büyüme ve belirtileri üzerine durularak, ilk gözlemin doğru tespiti yolları tartışıldı.